Home binnenkijken IKEA Besta Hack | IKEA Besta 2-in-1 zitbank + tv meubel

IKEA Besta Hack | IKEA Besta 2-in-1 zitbank + tv meubel

written by InteriorQueen 13/11/2017
ikea besta hack ikea diy tv meubel tv kast eetbank zitbank dressoir

Met deze ikea besta hack maak je in een handomdraai een tv meubel mét dressoir én zitbank voor in de eetkamer in één. Zo trek je heel gemakkelijk de woonkamer en het eetgedeelte samen tot één geheel. Vandaag deel ik hoe je zelf een tv meubel met zitbank kunt maken van de Ikea Besta serie.

Ruimtes samenvoegen

Voor onze woning zochten wij naar een goede oplossing om de eetkamer met de woonkamer samen te voegen. We wonen in een jaren 30 huis en het is een beetje onlogisch ingedeeld. Met deze IKEA Besta hack hebben we de ruimtes ontzettend mooi bij elkaar kunnen trekken. Lijkt het ook nog eens een stuk ruimer. En natuurlijk altijd fijn: een heeeeeeleboel opbergruimte. Vooral voor ouders erg handig, want zo kun je alle knutselzooi en spelletjes lekker achter gesloten deurtjes kwijt.

ikea besta hack ikea diy tv meubel tv kast eetbank zitbank dressoir

IKEA Besta Hack benodigdheden:

Voor deze Ikea Besta hack heb je de volgende items nodig:

  • 6 x ikea besta kast met deuren a €60,- per set ( je kunt natuurlijk ook de basis elementen kopen en kiezen voor lades) maat : 120 x 40 x 38 cm
  • 2x steigerhouten plank van 300 x 20 cm
  • 2x steigerhouten plank van 270 x 20 cm.
  • Kruis schroevendraaier
  • Decoupeerzaag
  • Schuurmachine
  • Schuurpapier

De alles-in-één Ikea Besta Hack

Natuurlijk kun je deze Ikea Besta Hack aanpassen op je eigen interieur of er een heel andere draai aan geven. Ik moet je zelfs bekennen dat wij in eerste instantie eigenlijk één grote rechte lijn wilden creëren, maar man was zo ingenieus dat we er ook meteen een dressoir bij in hebben gebouwd. Dus eigenlijk is dit een 3-in-1 Ikea Besta hack: eetbank + tvkast + dressoir.

Wij hebben deze Ikea Besta Hack in etappes gemaakt omdat sommige ideeën ontstonden tijdens het maken van de indeling. Zoals hierboven genoemd kwam man tussentijds met het dressoir idee. Daarnaast kan ik het mij goed voorstellen dat je niet 6 van deze kasten in één keer kunt kopen. Ze zijn toch €60,- per stuk (goedkoopste variant).

Zullen we maar aan de slag gaan met het stappenplan?

Ikea Besta Hack stappenplan

Stap 1: zet alle besta kastjes in elkaar.

Stap 2: maak de indeling:

Wij kozen qua indeling voor symmetrie. Ik ben een beetje autistisch op dat gebied en houd heel erg van een goede eenheid. We hebben 5 x de besta kastjes naast elkaar neergezet. Aan elke kant hebben we een stuk ruimte naar de muur vrijgehouden. Dit is een bewustje, want dat vullen we aan met de steigerhouten planken. Het laatste setje Besta kasten zet je in het midden (zonder pootjes) bovenop de andere 2 besta kastjes. Hiermee creëer je hoekjes, maar ook een soort afscheiding naar je eetkamer toe.

Stap 3: schuur alle steigerhouten planken glad (met schuurmachine) of wees slim en koop ze meteen afgewerkt. Dat kan uiteraard ook en scheelt je een hoop werk haha!

Stap 4 : Nu gaan we aan de slag met de steigerhouten planken. Wij hebben er (bewust) voor gekozen de steigerhoutenplanken niet vast te lijmen aan de besta kasten. We zijn nogal veranderlijk in ons interieur en door ze niet vast te lijmen (of schroeven) beschadigen we het bovenblad van de Besta kasten niet en kunnen we in toekomst nog eens schuiven.

Omdat we een klein stukje schuine wand hebben in onze woonkamer, hebben we 1 steigerhouten plank schuin gezaagd. Dit doen we met een decoupeerzaag met een hout zaagje. Zoals je op foto 2 ziet, brak mijn zaagje af. Ik ben namelijk zo’n sukkel die vergeet de decoupeerzaag in de juiste stand te zetten. Nadat je het schuine stuk hebt gezaagd, schuur je deze ook nog even af.

Stap 5 : Plaats de steigerhouten planken op de kastjes en in principe ben je nu klaar en kun je alles weer aankleden.

Before & After de Ikea Besta hack

Het resultaat zorgt voor zoveel meer eenheid!

Mocht je het Urban Jungle hoekje nou leuk vinden… Begin van de maand plaatste ik deze toffe Urban Jungle DIY waarmee je  heel budget een tof hoekje kunt creëren. En Mocht jij aan de slag gaan met deze IKEA Besta Hack: Mail ons dan het resultaat. Zo kunnen wij het resultaat weer delen met onze lezers. Ik ben benieuwd hoe jij deze Ikea Besta Hack gaat uitvoeren!

Tot de volgende post! Liefs

You may also like

16 comments

Mariëlle | Me-licious 21/11/2017 at 12:05

Wat een super toffe hek en inderdaad het geeft meer eenheid en verbind. Super leuk! Wij hebben een hangende kast, dus bij ons gaat dit helaas niet lukken…

Reply
InteriorQueen 21/11/2017 at 12:10

Dankjewel!!
Wat voor hangende kast? Je kunt namelijk de besta kasten eventueel ook ophangen, die ophang systemen zijn 5 euro per ding.. Dan kun je eventueel dus alles ook zwevend maken indien je dat zou willen 😀

Reply
Charlotte 21/11/2017 at 13:56

Dat hebben jullie leuk bedacht! Ontzettend leuk hoe het zithoekje en het speelhoekje zo mooi één geheel worden met de woonkamer. Erg mooi!!

Reply
InteriorQueen 21/11/2017 at 14:00

Dankjewel! Maar het is Geen speelhoek hoek hoor, die wordt nog gemaakt. Ze heeft straks een hele kamer tot haar beschikking haha!

Reply
melissa krijns 21/11/2017 at 14:01

Wow! Dat is echt een verbetering voor je huiskamer. Veel opgeruimder en mooi strak.

Reply
InteriorQueen 22/11/2017 at 10:51

Precies waar ik van hou hahA!

Reply
Nicole Orriëns 21/11/2017 at 14:12

Dat heb je slim gedaan zeg! Superhandige tutorial. Een dertiger jaren huis kan inderdaad best lastig zijn om in te richten.

Reply
mckleuver 21/11/2017 at 15:39

Super dat je ons in stappen laat zien hoe dit te maken. Lijkt mij heel handig als je twee ruimtes wilt vertegenwoordigen in één.

Reply
Stephanie 21/11/2017 at 20:39

Heel mooi dit resultaat, maakt er inderdaad een strak geheel van. Mooie kleur op de muur ook trouwens.

Reply
Lotus Writings 22/11/2017 at 08:52

Leuk zo, creëert inderdaad een eenheid in je kamer en opruimmogelijkheden kan je met kinderen niet genoeg hebben 😀

Reply
mamaishblog 22/11/2017 at 10:45

Het ziet er geweldig uit! Je huiskamer lijkt meteen ook veel langer. Goed gedaan!

Reply
mamasliefste 22/11/2017 at 23:37

Goed gelukt zeg! Ik loop ook al een tijdje rond met zo’n idee voor in de woonkamer. Strak, met veel opbergruimte en niet te groot/hoog

Reply
InteriorQueen 24/11/2017 at 11:45

Gewoon doen! Het is heerlijk zo!

Reply
Miranda 27/11/2017 at 12:56

wij willen dit ook gaan doen en dan de eettafel erbij. We willen dan aan 1 kant op de kastjes gaan zitten, maar twijfel of dit wel stevig genoeg is…misschien dat het door de steigerhoutenplanken wat steviger wordt?? Wat is jullie ervaring??

Reply
InteriorQueen 27/11/2017 at 12:59

Wij hebben de eettafel er ook bij en gebruiken dus ook de kastjes om op te zitten. Ik zal binnenkort nog even wat foto’s bij plaatsen met de eettafel erbij om je meer inzicht te geven. Maar is goed te doen met de steigerplanken erover. Wel raad ik je aan om er goede zitkussen bij te doen. Die hebben wij nu niet en je krijgt zegt maar wel een houten kont haha!

Reply
Miranda 27/11/2017 at 20:36

Bedankt voor je reactie!! Zo’n zitkussen en muurkussen hadden we wel in gedachten. Ben benieuwd naa de overige foto’s.

Reply

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: